AVRA Aesthetic Institute

AVRA Aesthetic Institute

Bucharest, Romania, 2017

Area: 120 sqm, Client: AVRA Aesthetic Institute, Finalized: July 2017

Team: arh. Silvia Coman​, arh. Roxana Jipa​
Collaborators: Bigonline (Furniture and Logos), Orion Grup​ (Light Fixtures), Benjamin Moore Romania​ (Wall Paint), Rom Decor (Glass Doors and Window)

Starting from the idea of spatial complementarity, every corner, wall or ceiling of the Institute of Aesthetics suggests  the idea of an ​​infinite space, a space divided in modules. The simple, clean and repetitive design of the treatment rooms creates the illusion of a vast background. The space  as a whole breathes elegance not  by being pretentious but through the charm of its simplicity and minimalism. Pastel colors and natural or artificial lights used soften the harsh lines of the space structure,  lines characteristic of the artdeco era.  Along with the sweet, soothing colors the light that invades the space highlights rich color elements such as the existing  reconditioned hard wood floor or furniture pieces and decoration.

The simple and neutral design of the treatment rooms invites to relaxation while the common areas intersect the continuity of the space by changing the design registry. What has so far been the overall background, becomes an accent and an almost out of this world focal point in the common areas.

Photo credit: Sabin Prodan

Copyright © All rights reserved